Molenbrood

Koens molenbrood is het huismerkassortiment van broden waar de bakker zijn vakmanschap extra tot in uiting komt. Koen heeft de samenwerking opgezocht met de plaatselijke meer dan 130 jaar oude stellingmolen “Arbeid adelt” die recentelijk gerestaureerd is.

In deze molen wordt het speciaal voor Koens molenbrood geselecteerde tarwe gemalen op authentieke molenstenen. De tarwe wordt zeer rustig gemalen waardoor de temperatuur laag blijft en hierdoor alle smaakstoffen van het goede graan bewaard blijven. Het meel wat uit de molenstenen komt is zeer fijn gemalen.

In de bakkerij aangekomen wordt het meel verwerkt tot een deeg wat extra lange rijstijden krijgt. Hierdoor bereikt Koen dat de broodsmaak extra ontwikkeld wordt en de houdbaarheid verhoogt. Het bakproces maakt het brood helemaal af. Koens molenbrood wordt zelfs 2 maal gebakken. Hierdoor krijgt het extra smaak en een extra krokante korst, en dus voor u een extra lekkere boterham. Proef en geniet van Koens molenbrood, het molenbrood met extra smaak en een brood waar de regio trots op kan zijn.

Molenbrood

molenbrood2014-18

Molen Wit
Koen’s Molen wit is een ambachtelijk en extra gezond wit brood. Het meel is zeer fijn gemalen zodat het brood ook écht wit is. Extra zemelen maken het brood ook extra gezond. Het gebruikte desem staat borg voor een extra goede rijpe smaak. U proeft het verschil.

molenbrood2014-20

Molen grof
Koen’s Molen grof is een specifiek brood vervaardigd van een mengsel van verschillende meel en volkorenmelen. Het brood is bereid met echte desem voor een authentieke broodsmaak te verkrijgen.

molenbrood2014-17

Molen Dubbel Donker
Koen’s Molen dubbel donker bevat verschillende granen zoals, tarwe, haver, gerst en geroosterde mouten. Het brood is rijk aan vezels en daardoor super gezond!

molenbrood2014-19

Molen Graantje
Het Molen Graantje is een honderd procent ambachtelijk brood, waarmee bakker Koen Dilen zich wil onderscheiden van de creatieve supermarktbroden. Zeven verschillende Kempense granen zitten erin: rogge, gerst, haver, maïs, soja, spelt en boekweit. “aangevuld met zes zaden, inclusief lijnzaad, zonnebloempitten, sesam en mout,” zei Koen.

Bakkerij Koen Dilen | In de Bakkerij

Molenbrood

Bakkerij Koen Dilen | In de Bakkerij